Абдуш Демири

Член

Датум на раѓање: 26.02.1981 година

Брачен статус: Оженет, татко на три деца

Националност: Албанец

Е-пошта: [email protected]

Образование

1999 – 2004 година

Завршен економски Факултет, Финансии

Државен Универзитет во Тетово, Тетово

2021 година

Завршени магистерски студии по финансии

Универзитет на Југоисточна Европа , Тетово

Работно искуство

01 Септември 2005 – 31 Јануари 2008

Одговорен за сметководство во компанијата МОТО-ПЕТРОЛ Теарце

11 Февруари 2008 – 04 Ноември 2009

Одговорен за сметководство во компанијата НЕТАМ ЦЕРАМИЦС Тетово

03 Ноември 2012 – 29 Февруари 2016

Раководител на сметководство во сметководствената компанија РЕКОНТ ПЛУС Тетово

02 Март 2016 – 30 Април 2018

Раководител на Сметководство и финасии на политичка партија Движење БЕСА

03 Април 2018 – 22 Октомври 2020

Раководител на Изтражувачки Аналитичен Центар БЕСА

23 Октомври 2020 – 09 Декември 2021

Директор на Агенција за Вработување на Република Северна Македонија

17 Ноември 2022 – 01 Ноември 2023

Генерален секретар на Движење БЕСА

7 Декември 2023 – 27 Февруари 2024

Менаџер во компанијата ТРЕ ФРЕШ ДООЕЛ Тетово

28 Февруари 2024

Член на Државна Изборна Комисија Скопје

Познавање на јазици

Мајчин јазик

Албански

Друг јазик

Македонски, Англиски

Skip to content