СООПШТЕНИЈА

,

Известување за пријавување на болни и немоќни лица, лица позитивни на Ковид-19 или лица на кои им е одредена мерка на самоизолација

Државната изборна комисија ги известува избирачите кои не се во можност да гласаат на гласачкото место (немоќно или болно лице според…
,

Студиска посета во централната изборна комисија на Грузија

Од 11 до 15 јули 2022 година Државната изборна комисија престојуваше на студиска посета во Република Грузија. Централната изборна комисија…
,

Средба со советот за родова еднаквост на ЦИК Грузија

Во рамките на студиската посета на Централната изборна комисија на Грузија (ЦИК), која се реализираше од 11 до 15 јули 2022 година, претставниците…
,

Соопштение за одржување на ждрепка за утврдување на единствена листа на кандидати

Државната изборна комисија ги известува овластените претставници на политичките партии кои ќе учествуваат на Изборите за градоначалник…
,

Соопштение од ДИК за спроведување ждрепка за рекламни паноа и билборди

Согласно член 78-а став 5 и 6 од Изборниот законик („Службен весник на Република Македонија“, број 40/06, 136/08, 148/08, 155/08, 163/08, 44/11, 51/11, 54/11, 142/12,…
,

Известување за регистрација и доставување на ценовници на медиумите за платено политичко рекламирање

Известување за регистрација и доставување на ценовници на медиумите за платено политичко рекламирање – Избори за членови на Совет…
,

Известување за регистрација и доставување на ценовници на медиумите за платено политичко рекламирање

Известување за регистрација и доставување на ценовници на медиумите за платено политичко рекламирање - Избори за градоначалник…
,

Соопштение за јавноста

На 03.06.2022 година Државната изборна комисија ја одржа 53та Седница на која го усвои Финансискиот извештај за реализирани средства за…
,

Донација за подрачните одделенија на ДИК

Од страна на Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС), како долгогодишен партнер на Државната изборна комисија, за подрачните…
,

Истражување на јавното мислење за Локалните избори 2021 година и работата на ДИК

Институтот за Политички Истражувања - Скопје (ИПИС) во периодот помеѓу 2 и 9 март 2022 спроведе телефонска анкета на национално ниво…
,

Соопштение

Државната изборна комисија, по спроведените Избори за градоначалник на Општина Центар Жупа на ден 17.04.2022 година ги објавува првичните…
,

Посета на Кетрин Елена, виш глобален правен советник во ИФЕС

Во организација на Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС), на 12 април 2022 година Државната изборна комисија оствари средба…
Skip to content