СООПШТЕНИЈА

,

Државната изборна комисија одржа брифинг со новинари

Денес, во просториите на Државната изборна комисија се одржа брифинг за новинари. На средбата, членовите на Државната изборна комисија…
,

Извештај на јавен увид во Избирачки список и барања за промена, запишување и бришење на податоци

Државната изборна комисија информира дека заклучно со 14.03.2024, во подрачните одделенија и канцеларии на Државната изборна комисија,…
,

Соопштение за медиуми

Државната изборна комисија информира дека заклучно со 13.03.2024, во подрачните одделенија и канцеларии на Државната изборна комисија,…
, ,

Известување од Осумдесет и шестата седница на Државната изборна комисија, одржана на 13 март 2024 година

На седницата на Државната изборна комисија беа донесени Решението за изменување и дополнување на Решението за регистарот на радиодифузери,…
,

Известување

Согласно измените на изборниот законик, во избирачкиот список се запишуваат сите граѓани со наполнети 18 години живот заклучно со денот…
, ,

Известување од Осумдесет и петтата седница на Државната изборна комисија, одржана на 6 и 7 март 2024 година

На седницата Државната изборна комисија ја донесе Одлуката за дополнување на Годишниот план за јавни набавки по програма 21 (за потребите…
,

Известување за доставување на Иницијатива за собирање потписи за кандидатура за Претседател на државата

Денес, до Државната Изборна комисија е доставена Иницијатива за собирање на потписи за кандидатура за Претседател на Република Северна…
,

Известување за доставување на Иницијатива за собирање потписи за кандидатура за Претседател на државата

Денес, до Државната Изборна комисија е доставена Иницијатива за собирање на потписи за кандидатура за Претседател на Република Северна…
,

Известување за доставување на Иницијатива за собирање потписи за кандидатура за Претседател на државата

Денес, до Државната Изборна комисија е доставена Иницијатива за собирање на потписи за кандидатура за Претседател на Република Северна…
,

Известување за доставување на Иницијатива за собирање потписи за кандидатура за Претседател на државата

Денес, до Државната Изборна комисија е доставена Иницијатива за собирање на потписи за кандидатура за Претседател на Република Северна…
,

Соопштение

Државната изборна комисија на денешната 84 - та седница ги усвои Регистарот на радиодифузери, печатени медиуми и електронски медиуми…
,

Известување за кандидирање за пратеник во Собранието на Република Северна Македонија

До Државната изборна комисија доставена е една иницијатива за собирање потписи за кандидирање за пратеник во Собранието на Република…
Skip to content