СООПШТЕНИЈА

,

Известување

Се известуваат правните лица кои стопанисуваат со рекламни паноа и билборди дека се должни да се придржуваат кон спроведената постапка…
, ,

Известување од Деведесет и првата седница на Државната изборна комисија, одржана на 27 март 2024 година

На 91-та седница на Државната изборна комисија, која се одржа на 27 март 2024 година, беа разгледувани и донесени следните подзаконски акти: Упатството…
,

Државната изборна комисија на средба со претставниците на МЕТА и НДИ

Членовите на Државната изборна комисија остварија средба со претставниците на МЕТА, компанија сопственик и оператор на социјалните…
,

Претседателот Даштевски присуствуваше на Панел дискусијата „Зајакнување на соработката помеѓу институциите за проценка на изборните ризици“

Денес, претседателот на Државната изборна комисија, Александар Даштевски, учествуваше на панел дискусија за „Зајакнување на соработката…
, ,

Известување од Деведесеттата седница на Државната изборна комисија, одржана на 25 март 2024 година

На седницата на Државната изборна комисија беше спроведена ждрепка со која се утврди редоследот на листите на кандидати за избор на…
,

Даштевски присуствуваше на Форумот „ Граѓанските организации и изборите“

Денес,  претседателот на Државната изборна комисија, Александар Даштевски  се обрати на форумот „Граѓанските организации и изборите“…
,

Средба со Националниот демократски институт (НДИ)

Државната изборна комисија оствари координативен состанок со претставници од НДИ на кој што се разговараше за понатамошната соработка…
,

Известување за одржување на ждрепка за утврдување на единствена листа на кандидати за Претседател на Република Северна Македонија

Државната изборна комисија ги известува овластените претставници на подносителите на Листи на кандидат за Претседател на Република…
,

Соопштение за рекламни паноа и билборди за Изборите за Претседател на Република Северна Македонија, 24 април 2024 година

Согласно член 78-а став 5 и 6 од Изборниот законик („Службен весник на Република Македонија“, број 40/06, 136/08, 148/08, 155/08, 163/08, 44/11, 51/11, 54/11, 142/12,…
,

Средба со Набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР

Државната изборна комисија (ДИК) се состана со Набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР предводена од Амбасадорката Џилијан Стирк. Средбата,…
, ,

Известување од Осумдесет и осмата седница на Државната изборна комисија, одржана на 21 март 2024 година

На седницата Државната изборна комисија одлучуваше по поднесените Листи за кандидат за претседател на Република Северна Македонија…
,

Соопштение

Денес, Државната изборна комисија ја одржа 88 – та седница на која ги разгледа и едногласно ги потврди кандидатските листи за Избор…
Skip to content