СООПШТЕНИЈА

,

Известување за доставување на Иницијатива за собирање потписи за кандидатура за Претседател на државата

Денес, до Државната Изборна комисија е доставена Иницијатива за собирање на потписи за кандидатура за Претседател на Република Северна…
,

Соопштение

Државната изборна комисија на денешната 84 - та седница ги усвои Регистарот на радиодифузери, печатени медиуми и електронски медиуми…
,

Известување за кандидирање за пратеник во Собранието на Република Северна Македонија

До Државната изборна комисија доставена е една иницијатива за собирање потписи за кандидирање за пратеник во Собранието на Република…
, ,

Известување од Осумдесет и третата седница на Државната изборна комисија, одржана на 27 февруари 2024 година

 Државната изборна комисија, на 83-та седница, одржана на 27 февруари 2024 година го донесе Јавниот повик со кој ги известува сите граѓани…
,

Известување за собирање на потписи за кандидати за Претседател на Република Северна Македонија

Од утре, 23 февруари 2024 година започнува собирањето на потписи за листи на кандидат за Претседател на Република Северна Македонија. До…
,

Известување со задолжение за постапување на ОИК и претседатели на ОИК

Со Решение за распишување на Избори за претседател на Република Северна Македонија, број 09-1168/1 од 14.02.2024 година и Решение за распишување…
, ,

Известување од Осумдесет и втората седница на Државната изборна комисија, одржана на 20 февруари 2024 година

На 82-та седница на Државната изборна комисија, одржана на 20 февруари 2024 година,  е донесен Правилникот за регулирање на постапката…
,

РАБОТИЛНИЦА ЗА НОВИНАРИ

На 16 февруари во Државната изборна комисија се спроведе првата од серија планирани работилници, наменети за новинарки и новинари. Цел…
,

Соопштение

Денеска,15 февруари 2024 година,Државната изборна комисија  оствари средба со Министерот за труд и социјална политика, Ѓоко Велковски. Состанокот…
,

Известување за регистрација и доставување на ценовници на медиумите за платено политичко рекламирање – Парламентарни избори 2024

Државната изборна комисија ги известува радиодифузерите, печатените медиуми и електронските медиуми (интернет портали), кои ќе обезбедуваат…
,

Известување за регистрација и доставување на ценовници на медиумите за платено политичко рекламирање – Претседателски избори 2024

Државната изборна комисија ги известува радиодифузерите, печатените медиуми и електронските медиуми (интернет портали), кои ќе обезбедуваат…
Skip to content