Претседателот на Државната изборна комисија, Александар Чичаковски и шефицата на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, амбасадорот Нина Суомалаинен, потпишаа Меморандум за соработка.

Меморандумот се однесува на заедничките активности на ОБСЕ и ДИК за периодот 2016 – 2017 година, за зајакнување на капацитетите на изборната администрација.

 

Skip to content