Државната изборна комисија на 2 ноември 2016 година ја одржа првата средба со највисока делегација на Мисијата на ОБСЕ/ОДИХР за набљудување на предвремените избори за пратеници во Собранието на Република Македонија, закажани за 11 декември 2016 година.

Двете организации се согласија на конструктивна соработка во насока на придонесување кон демократски и фер избори.

Skip to content