На 16.09.2019 година, Државната изборна комисија имаше средба со претставниците на Наблудувачката Мисија на ОБСЕ ОДИХР, предводена од г-ѓа Корин Јонкер, шеф на мисијата.

На средбата беше претставен Конечниот извештај на ОБСЕ/ОДИХР за Претседателските избори 2019 година и беа искажани пофални зборови околу организорањето и спроведувањето на истите.

Беше искажана безрезервна поддршка на Мисијата на ОБСЕ/ОДИХР кон напорите за понатамошно подобрувањето на изборниот процес во целина, а посебно на активностите на Државната изборна комисија во престојниот процес за имплементација на изборните реформи.

Skip to content