Државната изборна комисија Ве информира дека на 18 јуни 2020 година (четврток), со почеток во 11:00 часот, ќе биде потпишан Кодексот за фер и демократски избори, од страна подносителите на листи за Предвремените избори за пратеници во Собранието на Република Македонија, 15 јули 2020 година.

Потпишувањето на Кодексот за фер и демократски избори е обврска која произлегува од член 8-в од Изборниот законик.

Истовремено Ве информираме дека по потпишувањето на Кодексот за фер и демократски избори, Државната изборна комисија  ќе изврши ждребка за определување на билбордите за политичко рекламирање.

Skip to content