Денеска во салата за седници на ДИК, беше одржан првиот состанок на новиот состав на Државната изборна комисија. Новиот состав на ДИК, предводен од Претседателот, Александар Даштевски, Потпретседателката, Дитмире Шеху, членовите, Радица Ристеска, Борис Кондарко, Оливер Ристовски, Бобан Стојаноски и Кренар Лога, разговараа за работата на ДИК и за предизвиците за претстојните локални избори. Воедно, Државната изборна комисија им се заблагодарува за нивната работа во Комисијата, на претходниот Претседател на ДИК, Оливер Деркоски и членовите, Елизабета Постоловска, Јанаќе Витановски и Енвер Салихи.

Skip to content