На 28 јануари 2021 година Државната изборна комисија (ДИК) беше домаќин на работната средба помеѓу ДИК и највисоки претставници на ИФЕС во Република Северна Македонија.

На оваа прва работна средба помеѓу актуелниот состав на ДИК и претставниците на ИФЕС, двете страни се согласија досегашната плодна соработка да продолжи и понатаму, во насока на зајакнување на капацитетите на изборната администрација и подготовка за претстојните локални избори.

Skip to content