НОВОСТИ

Соопштение

     Државната изборна комисија, од 26-ти мај (четврток) 2016 година, го објавува Избирачкиот список на својата веб страна со следните податоци:…

Заклучок

Врз основа на член 31 став (2) точките 2 и 44 од Изборниот законик (Службен весник на Република Македонија, бр. 40/06, 136/08, 148/08, 155/08, 163/08, 44/11, 51/11,…

Јоханес Хајндл во работна посета на ДИК

Специјалниот претставник на Германија за Македонија, амбасадорот Јоханес Хајндл во петокот попладне имаше работна средба со членовите…

Тужба од Народно движење за Македонија

Co 6 (шест) решенија на Државната изборна комисија под број 10-1424/19; 10-1424/20; 10-1424/21; 10-1424/22; 10-1424/23 и 10-1424/24 од 15,05.2016, листите на кандидати на Народно…

Пресуда од Управен суд

УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите: Димитрула Апостоловска - претседател на советот, Бурим Сејдини и Валентина Конеска - членови…
,

Соопштение

Се известуваат правните лица, кои стопанисуваат со рекламните паноа и билборди а кои доставиле свои ценовници до Државната изборна…

Листа на кандидати на Коалицијата ВМРО – ДПМНЕ за избор на пратеници во Собранието на РМ

  Листа за предлагање на кандидати за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија во Изборната единица број  1 Листа…

Описи на избирачките места во Република Македонија

Описи на избирачките места во Република Македонија - Предвремени парламентарни избори 2016

Извештаj на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги

Прв седмичен извештај на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги Втор седмичен извештај на Агенцијата за аудио…

Преглед од јавен увид за 09.05.2016

Превземи (Преглед од јавен увид за 09.05.2016 год. и вкупен преглед од 25.04.2016 год. до 09.05.2016 год.)

Известување

Известување за неприфаќање 11.05.2016  

Одлука за изменување и дополнување на одлуките за формирање на ОИК 10.05.2016

Одлука за изменување и дополнување на одлуките за формирање на Општинските изборни комисии 10.05.2016 год  
Skip to content