СООПШТЕНИЈА

, ,

Учество на Државната изборна комисија на конференција на тема „Учество во изборниот процес на лицата со попреченост“

Државната изборна комисија на 6 февруари 2019 година учествуваше на еднодневната конференција на тема „Учество во изборниот процес…
, ,

СТРУЧНА ТРКАЛЕЗНА МАСА „ПРИМЕНА НА НОВИ ТЕХНОЛОГИИ ВО ИЗБОРНИТЕ ПРОЦЕСИ“

Државната изборна комисија на 17 јануари оваа година организираше стручна тркалезна маса на тема „Примена на нови технологии во изборните…
, ,

Потпишан меморандум за соработка помеѓу ДИК и Инклузива

Државната изборна комисија денеска склучи Меморандум за соработка со Здружението за промоција и развој на инклузивно општество Инклузива.…
, ,

Потпишување на Меморандум за соработка помеѓу ДИК и Инклузива

Државната изборна комисија, во согласност со европското законодавство, Конвенцијата на ОН за правата на лицата со попреченост, домашната…
, ,

Oдбележување на Глобалниот ден на изборите 2018

По повод Глобалниот ден на изборите, кој секоја година се одбележува во првиот четврток во февруари, на 1 февруари 2018 година Стручната…
, ,

Соопштение за одбележување на Глобалниот ден на изборите – Отворен едукативен ден за граѓаните

По повод Глобалниот ден на изборите, кој секоја година се одбележува во првиот четврток во февруари, на 1 февруари оваа година Стручната…
, ,

Соопштение за медиуми 06.12.2017

ДИК најостро ги демантира дезинформациите пласирани во јавноста дека наводно “кратела од теренците за себеси да си даде бонус“. Државната…
, ,

Демант на натписот од Слободен печат

По повод денешните тврдења на г – динот Џабир Дерала во весникот Слободен печат во кои говори за "луксузен престој" на членовите на Државната…
, ,

Соопштение за излезност во ИМ 2901, општина Чаир

На избирачкото место 2901 во општина Чаир вкупно 719 запишани избирачи денеска можат да го остварат своето избирачко право. До 13 часот,…
, ,

Соопштение за роковите за поднесување на приговори – Втор круг Избори 2017

Подносителите на листи на кандидати имаат право да поднесат приговори до ДИК за постапката за гласање, сумирање и утврдување на резултатите…
, ,

Соопштениe за граѓаните за втор круг

Државната изборна комисија ги известува граѓаните кои се запишани во избирачкиот список а на кои рокот на важност на документот за…
, ,

Соопштение за рокови за приговорите – Избори 2017

Подносителите на листи на кандидати имаат право да поднесат приговори до ДИК за постапката за гласање, сумирање и утврдување на резултатите…
Skip to content